Musisz sobie odpowiedzieć na to zasadnicze pytanie Jeśli już jesteś pewien to powinieneś wybrać taki kierunek, któremu będziesz się poświęcał i który da Ci w przyszłości możliwości przyzwoitego zarabiania. Studiowanie dla samego studiowania jest dobre jeśli już masz pieniądze Osobiście nie polecam kierunków humanistycznych i pedagogicznych, ale to oczywiście tylko moja opinia Wydaje mi się, że absolwenci z wykształceniem ekonomicznym, informatycznym czy z zakresu PR i marketingu mają potem mniejszy problem w znalezieniu pracy. Oczywiście warto inwestować w siebie w swoją wiedzę, bo kiedyś może nam to przynieś oczekiwane wynagrodzenie finansowe i satysfakcję, ale jeśli nie masz pewności co do swoich studiów, może warto rozważyć inne możliwości. Jest przecież coraz więcej wykształconych ludzi, którzy maja teraz problemy ze znalezieniem pracy, bo np ich kierunek studiów nie przygotował ich do wymagań rynku pracy w Polsce Zachęcam do dyskusji na ten temat
NAwiazujac do PT Administratora mam duza prosbe do absolwentow germanistyki, wszelkich lat i rodzajow szkol, o uzupelnienie ponizszej ankiety:
http://www.ebadania.pl/ac895342d5dba201
posluzy mi ona do badania na temat naszych losow, ale takze do stworzenia pewnych propozycji - moze za klika lat bedzie latwiej znalezc prace po germanistyce?
dziekuje z gory!
e